

klasyczna sałatka jajeczna
Grillowany bakłażan i papryka często znajdują się w menu podczas moich zimowych pobytów w Turcji, gdzie warzywa są zwykle gotowane na węglowym grillu wieczorem w ogrodzie.
10 Minutes
Serves 2
Medium
Ingredients
2 oz. butter
4 eggs
3 oz. cheese
½ cup sour cream
salt
cayenne pepper
25 oz. green asparagus
1 tbsp olive oil
1½ tbsp lemon juice
3 oz. butter
Nutrition
Węglowodany netto | 3 % (4 g) |
Tłuszcz | 66 % (39 g) |
Białko | 31 % (42 g) |
Kalorie | 546 |
Directions
- Melt the butter over medium heat and add the eggs. Stir until scrambled. Cook through, but do not overcook the eggs.
- Spoon the hot eggs into a blender. Add the cheese and sour cream and blend until smooth and creamy. Add salt and cayenne pepper to taste.
- Roast the asparagus in olive oil over medium heat in a large frying pan. Add salt and pepper, remove from frying pan for now, and set aside.
- Sauté the butter in the frying pan until it is golden brown and has a nutty smell. Remove from heat, let cool, and add the lemon juice.
- Put the asparagus back into the frying pan and stir together with the butter until it gets hot.
- Serve the asparagus with the sautéed butter and the creamy eggs.
Dodatkowe wskazówki
Poznaj opcje przystawki! Podawaj z aioli i obfitą sałatką. A może rozkoszny zacier kalafiorowy?
I nie pozwól marnować żadnego z tych kurczaków! Jest równie smaczny – i wszechstronny – następnego dnia. Podawaj na zimno lub na ciepło lub jako centralny element wspaniałej sałatki!